“Medaljet dhe pasuritë materiale do të veniten, por fjala e Zotit do të qëndrojë...

ATLETI OLIMPIK FLET PËR BESIMIN E TIJ KARL LUIS Atleti Olimpik, fitues i 22 medaljeve ari, emëruar si atleti më i madh i shekullit XX...

MEDITIM Gara

“A nuk e dini se ata që vrapojnë në stadium, vërtet vrapojnë të gjithë, por vetëm një e fiton çmimin? Vraponi në mënyrë që...

Shqipëria në “Beijing 2008”

Shqipëria do të përfaqësohet nga shtatë sportistë që kanë kapur normat e lojërave olimpike edhe katër të tjerë që do të marrin pjesë në...

Dëshmia e atletëve në vendin ateist

Pavarësisht nga pohimet e bëra nga qeveria komuniste kineze se nuk do të tolerojë nxitjen e fesë gjatë Lojrave Olimpike të vitit 2008, shumë...

LOJËRAT OLIMPIKE MBËRRIJNË NË KINË

Me mijëra atletë hyjnë në konkurencë në “Beijing 2008” Për herë të parë në historinë e tyre lojërat olimpike zhvillohen në shtetin kinez. Duke filluar...

Flamuri Olimpik

Flamuri i njohur olimpik u prezantua nga Pierre de Coubertin në konferencën e Komitetit Olimpik Ndërkombëtar më 1914-ën dhe u valvit për herë të...

Lojrat e para Olimpike

Lojrat e para Olimpike të njohura gjithashtu edhe si “Olimpiadë” filluan në Greqi në vitin 776 P.K. dhe u zhvilluan në Olimpian e lashtë....